Sanatate

Uleiul de masline

Beneficiile uleiului de masline sunt recunoscute inca din antichitate, din vremea lui Hipocrate, Galen sau Diocles, cand maslinele erau simbolul pacii al gloriei. In prezent, medicii si nutritionistii au realizat ca uleiul de masline extra virgin, in special, detine importante proprietati nutritionale benefice pentru mentinerea sanatatii organismului.

Cea mai bogata sursa de grasimi mononesaturate este uleiul de masline; din acest motiv acesta este componentul principal in dieta mediteraneana. Uleiul de masline este un suc natural care pastreaza gustul, aroma, vitaminele si proprietatile curative ale maslinelor. Totodata, acesta este singurul ulei vegetal care poate fi consumat neprocesat – proaspat presat din masline.

Beneficiile medicale ale uleiului de masline se datoreaza atat continutului ridicat de acizi grasi monosaturati, cat si continutului ridicat de antioxidanti. Potrivit studiilor realizate pana in prezent, uleiul de masline previne aparitia bolilor de inima prin scaderea nivelului de colesterol LDL (colesterolul „rau”) in timp ce creste nivelul de colesterol HDL (colesterolul „bun”). Niciun alt ulei natural nu contine o cantitate atat de mare de acid monosaturat precum uleiul de masline!

Uleiul de masline este foarte bine tolerat de catre stomac; potrivit studiilor, acesta previne aparitia ulcerului gastroduodenal si gastrita, si, totodata, stimuleaza secretia bilei si a hormonilor pancreatici intr-un mod mai natural si mai eficient decat medicamentele prescrise. Prin urmare, acest ulei scade incidenta aparitiei calculilor biliari.

Tipuri de ulei de masline
1. Ulei de masline pur – a fost rafinat si filtrat chimic pentru a neutraliza atat gustul puternic, cat si continutul acid. Acest ulei este de calitate inferioare si, de regula, este ieftin.

2. Ulei de masline virgin – a fost produs fara aditivi alimentari chimici, deci nu contine ulei rafinat. Aciditatea acestuia este mai mica de 2%, in consecinta are un gust placut. In titulatura uleiului de masline, cuvantul „virgin” inseamna ca a fost mai putin procesat si rafinat in timpul prelucrarii.

3. Ulei de masline extravirgin – provine de la prima presare a maslinelor este considerat uleiul de masline de cea mai buna calitate, cu o aroma perfecta si o aciditate minima (maxim 0.8%). Acest tip de ulei este cel mai putin procesat si este foarte aromat, fiind cunoscut ca uleiul presat la rece, ceea ce inseamna ca pasta de masline este incalzita usor la o temperatura de maxim 37 de grade pentru a evita pierderea gustului si a proprietatii maslinelor. Acest ulei de masline, astfel procesat, este si cel mai sanatos.

Organic Bang va ofera ulei de masline extravirgin presat la rece , de prima presa si realizat exclusiv din masline. Uleiul nostru nu este rafinat sau filtrat. El este lasat la decantat pentru a se separa pulpa de masline de ulei.

Back to list

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *