Sanatate

Secretele modului de procesare al maslinelor dezvaluite de catre un producator grec

In ciuda marketingului agresiv al marilor companii, tot mai multi oameni au inceput sa adopte un stil de viata sanatos, ceea ce implica o alimentatie corecta si sanatoasa, orientata din ce in ce mai mult catre produse bio, organice sau eco-friendly.

Dar exista multe secrete in fiecare industrie pe care marii jucatori nu vor sa le dezvaluie consumatorilor.

Si pentru ca produsele noastre provin direct de la grecul Giorgos Tsagiannis si familia acestuia, a caror viata s-a invartit mereu in jurul maslinelor, acesta ne-a dezvaluit cateva secrete si anume care este diferenta dintre o maslina naturala si una nenaturala si cum putem recunoaste produsul natural.

 

Maslina este un FRUCT si diferenta dintre o maslina naturala si una nenaturala consta in modul de procesare. MASLINA NU ESTE COMESTIBILA IN STAREA NATURALA. Pentru ca fructul sa devina comestibil el este supus uneia dintre cele doua metode de procesare de mai jos:

  1. Metoda traditionala folosita de mii de ani: pastrarea la saramura cu sare de mare.

Durata procedeu: 3-6 LUNI.

  1. Metoda moderna folosita in fabrici tehnologizate: oxidare cu soda caustica si „vopsirea” cu oxid/glutamat de fier.

Durata procedeu: 12-72 ORE.

Desi se numesc generic „masline vopsite”, termenul nu se refera exclusiv la maslinele negre ca taciunele, ci face referire si la maslinele care au fost trecute prin soda caustica fara oxidare/vopsire, din care rezulta multe dintre maslinele verzi sau chiar kalamata.

Problema majora a consumatorului este sa recunoasca produsul natural in ciuda piedicilor legate de culoare. Dar pentru ca am promis secrete iata regula de baza in alegerea maslinelor, indiferent ca ele sunt maro sau verzi:

MASLINA NATURALA ARE GUST AMAR SI/SAU ACRU! Ca este sarata sau foarte putin sarata, stafidita sau feliata, cu sambure sau fara, o maslina care isi pastreaza majoritatea calitatilor nutritive va avea INTOTDEAUNA un gust amar si/sau acru.

Amar, pentru ca maslina este amara in copac, in starea ei naturala, atat de amara incat are nevoie de luni intregi in saramura. Dar nici atunci sarea de mare nu reuseste sa inlature 100% amareala.

Acrul este dat de reactia naturala a amarului cu sarea de mare, procesul prin care trece orice muratura traditionala romaneasca precum varza sau castravetii.

Iar pentru ca fiecare soi de maslina reactioneaza diferit la sare, in functie de caracteristicile proprii precum duritate si volum, descrierile maslinelor din magazinul nostru online (www.organicbang.ro) sunt atent detaliate pentru a va oferi cu cat mai multa exactitate gustul pe care il veti regasi la deschiderea produselor.

De asemenea, toate maslinele noastre sunt procesate prin metoda traditionala.

Va invitam sa incercati gustul autentic al Greciei

Back to list

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *