retete, Sanatate

Tapenade din masline Kalamata si capere

Acest preparat a fost inventat in Provence, regiune din sud-estul Frantei undeva pe la finalul anilor 1800. Reteta are la baza maslinele si caperele.

Este un preparat foarte popular in sudul Frantei si se serveste ca starter cu paine prajita sau legume crude.

Asa cum am mentionat, reteta are la baza maslinele si caperele. Maslinele sunt tocate fin iar caperele sunt zdrobite sau date printr-un blender. Este foarte important ca maslinele, in cazul nostru Kalamata fara samburi, sa nu fie facute pasta. De asta este bine sa fie tocate, nu date prin blender.

Pentru savoare suplimentara se pot adauga ingredient suplimentare: usturoi, patrunjel si zeama de lamaie. Aproape de final se adauga si ulei de masline extravirgin pentru a fi mai moale si mai usor de intins pe paine.

Cu acest preparat va puteti surprinde familia si prietenii cu un starter sanatos si foarte gustos. Este alternativa la pateurile tartinabile. In plus, prepararea nu dureaza mai mult de 15 minute.

Iata reteta pentru 4 persoane:

 

Fericirea poate fi gasita intr-un bol cu tapenade din masline Kalamata grecestui ! J

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *