Maslinele se numara printre alimentele cele mai sanatoase din intreaga lume, precum si cele mai puternice in ceea ce priveşte energia oferita organismului. Considerate elixirul tineretii, maslinele contin oleuropeina, o substanta cu multiple beneficii terapeutice.
Totusi, dintre toate soiurile de masline, unul a iesit in evidenta si s-a instalat in fruntea preferintelor majoritatii consumatorilor: maslinele din soiul Kalamata.
Asa cum regiuni ca Bordeaux sau Champagne au devenit celebre datorita vinurilor de calitate si respectiv sampaniei, tot asa si orasul Kalamata, al doilea cel mai mare oras din Peloponez, sudul Greciei, a devenit celebru in intreaga lume datorita maslinilor care cresc in aceasta zona. Maslinii din Kalamata au frunzele mai mari decat alte soiuri si acest fapt le ajuta sa absoarba mai mult soare.
Maslinele Kalamata au o forma migdalata, culoare maro cu nuante de mov inchis si sunt mai carnoase decat alte soiuri. Fructele ajunse la maturitate sunt culese in lunile noiembrie si decembrie. Gustul este dulce, cu aroma bogata. Contin grasimi sanatoase, monosaturate, care reduc nivelul colesterolului rau, sunt bogate in vitamina E, fier si fibre. Au efecte benefice asupra inimii, rezistenta oaselor, intarirea vederii, reduc simptomele de menopauza, au activitate antioxidanta si anticancerigena si multe altele.
www.organicbang.ro – magazinul tau de bunatati aflat la un click distanta, va ofera o gama larga de masline Kalamata:
- Kalamata Jumbo – Textura: relativ tare, usor crocanta, cu sambure tuguiat si subtire, marime mare. Aceasta masline reprezinta armonia perfecta dintre acrisor, sarat si amarui.
- Kalamata crestate – in mod traditional maslinele se tin in apa si sare de mare timp de 6 luni de zile. Atata dureaza pana cand maslinele devine comestibile. Pentru a reduce acest timp, maslinele se cresteaza foarte subtire si fin, fara sa li se afecteze textura. Datorita acestui procedeu, timpul de procesare se reduce la jumatate. Sarea intra mai rapid in masline. Fata de Kalamata jumbo, crestata este mai putin sarata si se ia mult mai usor de pe sambure.
- Kalamata fara samburi – un tip de masline Kalamata foarte cautata si apreciata pe site-ul nostru. Cea mai putin sarata masline, foarte aromata si usor de mancat.
- Kalamata feliate – aceste masline ideale pentru cei aflati in graba si care nu au vreme de pierdut. Usor de utilizat in orice fel de preparat, de la salate pana la mancaruri gatite.
- Kalamata marinate – pentru a imbogati gustul maslinelor de Kalamata, am decis sa incercam o salata din masline. Am adaugat cimbru, zeama de lamaie si ulei si le-am lasat la marinat.
- Kalamata coapte – maslinele coapte sau deshidratate sunt niste masline cu adevarat speciale. Prin deshidratare, se elimina apa din fruct si ramane numai pulpa. Gustul devine mult mai puternic, aromat si maslina este mai uleioasa.
De asemenea, va oferim si mix-uri de masline Kalamata cu alte soiuri de masline.