- Uleiul de masline este bogat in grasimi monosaturate sanatoase. Acesta contine nu mai putin de 75% acid oleic. Studiile medicale arata ca aceste grasimi monostaurate reduc imflamatiile .
- Uleiul de masline contine cantitati foarte mari de antioxidanti. Acesti antioxidanti sunt activi din punct de vedere biologic si pot reduce riscul bolilor cronice. Este indicat in lupta cu colesterolul sau bolile cardiovasculare.
- Uleiul de masline are puternice proprietati antiinflamatorii. Imflamatia este deseori asociata cu mai multe tipuri de boli: diabetul tip 2, cancerul, bolile cardiovasculare sau Alzheimer. Unul din antioxidantii din uleiul de masline este oleocantalul. Acesta functioneaza la fel ca ibuprofenul, unul dintre cele mai cunoscute substante antiinflamatorii. 50ml de ulei de masline este similar cu 10% dintr-o doza de ibuprofen pentru un adult.
- Uleiul de masline poate ajuta la prevenirea accidentelor vasculare cerebrale. Mai multe studii medicale de amploare arata ca cei care consuma zilnic ulei de masline prezinta un risc mult mai scazut de a face AVC (atac vascular cerebral). Accidentele cardio vasculare sunt al doilea cel mai mare criminal din tarile dezvoltate.
- Uleiul de masline protejeaza in fata bolilor cardiace. Studiile arata ca in tarile mediteraneene bolile de inima au o frecventa mai redusa decat in alte locuri de pe Terra. Consumul de ulei de masline reduce inflamatia, protejeaza colesterolul “rau” LDL de oxidare, imbunatateste mucoasa vaselor de sange si ajuta la prevenirea coagularii excesive a sangelui.
- Uleiul de masline nu este asociat cu obezitatea. Consumul de ulei de masline nu a fost niciodata asociat cu cresterea in greutate. Ba dimpotriva, consumat moderat, poate ajuta la pierderea in greutate.
- Uleiul de masline poate reduce riscul de a face diabet zaharat de tip 2. Numeroase studii medicale sugereaza ca dieta mediteraneeana si consumul de ulei de masline reduc probabilitatea de a face diabet.
- Uleiul de masline poate ajuta la tratarea artritei reumatoide. Reduce durerile articulare si pentru rezultate imbunatatite se poate completa cu ulei de peste
- Uleiul de masline are proprietati antibacteriene. Contine multi nutrienti care pot inhiba sau chiar ucide bacteriile din stomac. S-a dovedit, de asemenea, ca poate fi extrem de eficient impotriva Helicobacter pylori, o bacterie ce poate provoca ulcer sau chiar cancer la stomac.
Uleiul de masline extra virgin este sanatate curata – citeste 9 dintre beneficiile acestuia
29
iul.