Educatie, Sanatate

Maslina KALAMATA– regina maslinelor de masa

Numite dupa orasul Kalamata, din sudul Peninsulei Peloponez, maslinele Kalamata ies în evidenta in fața celorlalte soiuri si sunt apreciate ca fiind printre cele mai bune si mai sanatoase masline grecesti.
Fructele au o culoare bej-visinie, forma migdalata, textura densa, o aromă fina, mai dulce. La gust, maslina Kalamata este usor crocanta si reprezinta armonia perfecta intre sarat, acrisor si usor amarui.
Maslinii din soiul Kalamata se disting prin faptul ca au frunzele mai mari si de aceea reusesc sa absoarba mai mult soare. Perioada de culegere a acestor masline este decembrie-ianuarie, fiind ultimul soi de maslina care se culege. Acestea nu pot fi recoltate verzi si sunt culese manual.
Maslinele Kalamata sunt bogate in grasimi sanatoase si contin un antioxidant natural mult laudat de nutritionisti, hidroxitirosol, un fenol prezent in concentratie mare in aceste maslinele. Compusii fenolici din uleiul de masline sunt antioxidanti puternici care protejeaza organismul de daunele toxinelor din mediul inconjurator, dar și de radicalii liberi. De asemenea, fenolii pot ajuta la scaderea riscului de boli de inima si unele tipuri de cancer.
In dieta mediteraneana, maslina este aliment de baza. Chiar daca nu contribuie direct la pierderea de kilograme, orice aliment cu un continut ridicat de fibre este sanatos si nutritionistii recomanda sa il adaugam in orice program de slabit.
Va invitam sa testati maslinele Kalamata oferite de www.organicbang.ro, in toate formele lor: masline marinate, coapte, crestate, feliate sau sub forma de pasta de masline, toate procesate natural.
www.organicbang.ro – magazinul tau de sanatate este la un click distanta

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *